>  Biologie >  Wateronderzoek

 

Wateronderzoek

 

Het project wateronderzoek maakt het mogelijk om het praktisch bezig te gaan met het onderwerp ecologie. Door het verrichten van diverse biologische en/of chemische bepalingen kan een beeld gekregen worden van de waterkwaliteit.

 

Biologische bepalingen

Bij biologische bepalingen wordt de natuur verstoord. Dit is haast niet te voorkomen. Probeer echter toch om zoveel mogelijk rekening te houden met de natuur. Kom dus niet in gebieden waar je niet mag komen, let op waar je gaat staan, laat de vegetatie zo veel mogelijk met rust, laat oevers intact, probeer zoveel mogelijk de waterdieren in leven te houden, zodat ze terug kunnen worden gezet, etc.

zoekkaart wateronderzoek

Zoekkaarten

 

APP WaterlevenVijver, sloot en plas

Met de app Vijver, sloot en plas kun je eenvoudig via je telefoon of tablet de meest voorkomende planten en dieren in vijver, sloot, beek of plas op naam kunt brengen (determineren).
De app bevat een soortenquiz waarmee je kennis is te toetsen (of elkaars kennis). Ook geeft de app de mogelijkheid om door middel van een test een globale indruk te krijgen van de kwaliteit van het water.

Bron: Waterleven.net

 app storeget it on google play

 

Chemische bepalingen

watertest set

 

 

 

eendagsvliegWat doet een eendagsvlieg op die ene dag?

Na minstens een jaar als larve 'geluierd' te hebben in het water, heeft de eendagsvlieg (haft) het razend druk op de dag dat hij als volwassen dier uit het water kruipt. Hij moet op die ene dag een partner vinden, paren, eitjes afzetten én sterven.

Bron: PUUR NATUUR Natuurmonumenten