Drillen met Drillster

Drillster is een online programma waarmee je met behulp van zogeheten Drills snel en effectief lesstof leert, herhaalt en toetst. Drillster is gebaseerd op slimme software die zo is ontworpen dat je vergeleken met traditionele leermethoden de informatie sneller tot je neemt. Bovendien zorgt Drillster ervoor dat je de opgedane kennis dieper in je geheugen opslaat en daardoor langer onthoudt. Met de geavanceerde testfunctionaliteit van Drillster kun je op elk moment toetsen hoe goed je de lesstof uit je hoofd kent. Zo kom je dus altijd optimaal voorbereid op een toets.

Drillster is heel makkelijk te gebruiken: maak een gratis account aan en je kunt al direct aan de slag met kant-en-klare Drills over allerlei onderwerpen. Nog beter, maak je eigen Drills aan. Het programma kan gebruikt worden voor elk type lesstof. Met tekst, afbeeldingen, video en geluid. Drillster kun je gebruiken op je PC, laptop, mobiele telefoon, iPhone of iPad. Waar en wanneer je maar wilt.

Dit doet Drillster

Drillster werkt met een adaptief (zelflerend) algoritme en is gebaseerd op het wetenschappelijke Leitner-systeem. Drillster onthoudt wat de individuele gebruiker al heeft onthouden, wat hij/zij goed of fout heeft beantwoord en wanneer voor het laatst met de stof gewerkt is. Dit bepaalt de volgorde en de frequentie van het leren op individueel niveau. Het resultaat is dat gebruikers méér leren in minder tijd en dat het geleerde langer onthouden wordt.

drillster

Drillster bepaalt voor elke individuele gebruiker de volgorde en de frequentie van de te leren stof. De software berekent de positie van de gebruiker op de leercurve (de Curve van Weten en Vergeten). Wetenschap heeft aangetoond dat als lesstof niet actief onderhouden wordt, de gebruiker 80% tot 90% binnen één week weer vergeten is. Drillster bestrijdt het vergeten door de lesstof regelmatig te laten herhalen. Afhankelijk van de werkelijke kennis van een medewerker bepaalt het adaptieve algoritme wanneer en hoe vaak bepaalde stof herhaald moet worden. Daardoor blijft kennis altijd paraat.